Skiën in Noorwegen

door Edwin
Noorwegen - Hemsedal - Vaders op Reis

Wij zijn er nog nooit geweest; maar de bestemming Hemsedal, Noorwegen stijgt wel met stip op onze winter-bucketlist! Onze gewaarde collega’s van Travelvibe, met wie we een heuse column delen, zijn al wel eens in Noorwegen gaan skiën. Dan kunnen wij niet achterblijven natuurlijk.

 

Hemsedal: avontuurlijk (après-)skiën in de Scandinavische Alpen

Ga off-piste, ontdek de halfpipes en duik het nachtleven in van Norways best ski resort

Klinken de woorden ‘off-piste’ en ‘après-ski’ je als muziek in de oren? En kun je wel wat adrenalinekicks gebruiken? Wie op zoek is naar avontuur tijdens de wintersport, is aan het juiste adres in het Noorse Hemsedal. Begin je dag bovenaan een van de 52 afdalingen, trotseer de halfpipes, maak een huskytocht en sluit je dag af in een van de vele pubs die Hemsedal rijk is.

 

Beste ski resort van Noorwegen

Hemsedal wordt vanwege de imposante bergen ook wel de ‘Scandinavische Alpen’ genoemd en is door Dagens Næringsliv, een van de grootste dagbladen van Noorwegen, meerdere keren uitgeroepen tot ‘Norway’s best ski resort’. Dat komt mede dankzij de vele opties die Hemsedal biedt voor zowel beginners als ervaren wintersporters: het gebied bestaat uit 47 kilometers en er zijn 24 skiliften en 52 afdalingen. De langste brengt je van 1450 meter hoogte in een route van 6 kilometer naar beneden. Heb je aan de uren overdag niet genoeg? In het hoogseizoen kan je op vrijdag tot 22.00 uur de verlichte pistes af!

Noorwegen - Hemsedal - Vaders op Reis

Off-piste en sneeuwparken

Wie graag meer dan alleen de geprepareerde pistes wil trotseren, kan z’n hart ophalen in Hemsedal: in de drie sneeuwparken kun je onder meer de halfpipe op en slalomarena af. Onder begeleiding van een gids leer je meer over de vele off-pistemogelijkheden van het gebied, maar zelf op ontdekkingstocht gaan kan ook. Even van de latten af? Boek een huskytocht, waag een poging op de Via Ferrata of stap op een sneeuwscooter of fatbike, zodat je de ruige bergtoppen ook op een andere manier kunt aanschouwen.

 

Après-ski en Scandinavian Ski Pride

Hemsedal staat bekend om de après-ski, of, zoals de Noren het zelf noemen, ‘after-ski’. Het skigebied biedt meerdere pubs en nachtclubs waar je tot in de late uren kunt genieten van live-muziek en kunt dansen op de dj-beats. Ook organiseert het gebied meerdere events gedurende het seizoen. Zoals de Scandinavian Ski Pride van 8 tot 11 maart 2018, waarbij veel entertainment, after-ski feestjes en skiën, specifiek gericht op de LGBTI community, op het programma staat.

Noorwegen - Hemsedal - Vaders op Reis

Reizen naar Hemsedal

Het gebied ligt in een dal tussen Oslo en Bergen. KLM vliegt dagelijks vanaf Schiphol meerdere keren naar de Noorse hoofdstad. Vanuit Oslo is het ongeveer 3 uur rijden voor je de pistes van Hemsedal bereikt. Op vrijdag en zondag gaat er een directe bustransfer vanaf het vliegveld naar het skigebied.

 

Wie graag alles tot in de puntjes verzorgd wil hebben, boekt zijn wintersport naar Hemsedal bij de Scandinavië-specialist Scandinavian Dreams. Deze touroperator stelt jouw ideale wintersport op maat samen. Je profiteert van goed advies en vaak voordeligere tarieven dan wanneer je rechtstreeks bij de accommodatie boekt. Ook kan je alvast vooraf je skipas regelen en diverse activiteiten erbij boeken. De reisagenten van Scandinavian Dreams helpen je graag!

Noorwegen - Hemsedal - Vaders op Reis

Wil je meer informatie over Hemsedal en de andere Noorse skigebieden? Bekijk de website van Norway Home of Skiing en bekijk welke mogelijkheden het land nog meer op wintersportgebied heeft.

You may also like

Leave a Comment