Slapen in een boomhut – Mölke Zuna

door Edwin
Boomhut-Molke-Zuna-Overijssel-Vaders op Reis

Even eerlijk zijn, wie wil er nu niet in een boomhut slapen? Vanuit de kindertijd trekt dat toch aan, klimmen, klauteren, hutten bouwen in de boom. Dat ging soms best ver, tot aan het middageten laten brengen in de boomhut aan toe. Maar slapen? Nee, dat deed ik niet eerder. Dus toen Camping Mölke Zuna mij vroeg om de boomhut een weekendje te komen testen, is er een mini-polonaise in huis gelopen, ging de vlag uit en schepten de jongens op tegen de klasgenootjes. De scholen zijn net weer begonnen, maar wij nazomeren gewoon even verder!

Boomhut-Molke-Zuna-Overijssel-Vaders op Reis

De trots van de camping!

 

De boomhut

Zuna, -een buurtschap met nog geen 400 inwoners- herbergt 5-sterren camping ’t Mölke, oftewel het molentje. Schitterend gelegen aan de Regge is dit de plek voor veel vaste gasten. Mooie ruime plekken voor stacaravans en het gewone kamperen. Kleine bungalows, trekkershutten en sinds kort dus ook een heuse boomhut. Vorig jaar was ik hier al eens (voor het Vader-Zoon weekend) en sliep ik in een tentje. Ook erg leuk, maar dit is net even wat luxer.

“Pap, waar zijn de takken dan?” OK, toegegeven, het is geen echte boom. Alles is van hout, hij is zo hoog als een boom, maar het is geen boom. Een (kleine) kniesoor die daar op let natuurlijk. We bestormen de boomhut en de oeh’s en aaaaahh’s klinken uit vier verschillende kelen. De knusse bedstee “zullen we dat thuis ook maken?” en de volledige houten trap “zijn dit echte boomstammen?” vallen als eerste op. De -Oostenrijks knusse- eethoek en het koeienvel op de grond, gecombineerd met de heerlijke bank maakt het af. Verder voorzien van alle gemakken. Televisie,koelkast, wc en (heerlijke) douche. De hashtag #nooitmeernaarhuis komt in me op. De vibe is goed, de bedden opgemaakt, laat het weekend beginnen!

Boomhut-Molke-Zuna-Overijssel-Vaders op Reis - luchtfoto

De camping in volle glorie

Camping Mölke Zuna

“Kom Floris! Ik zal eens laten zien wat hier allemaal te beleven is.” Grote broer Lucas weet het nog goed, het Vader&Zoon weekend is het goed bijgebleven en vol trots leidt hij het gezin over de camping. Heel ver komen we overigens niet; bij de eerste de beste speeltuin is de rondleiding over en nemen wij plaats in de zon. Een wijs man zei mij ooit: “Als de zon schijnt is alles mooier jongen!” en dat is natuurlijk ook zo. Dat neemt niet weg dat de camping er schitterend bij ligt. De glinsterende Regge, de muisstil hangende kastanjes en de keurig gekamde schapen in de kinderboerderij, alles helpt mee. Wij nemen plaats op het terras van onze boomhut vanwaar we de kinderen meestal kunnen zien, maar altijd kunnen horen. Prima zo!

Boomhut-Molke-Zuna-Overijssel-Vaders op Reis

Zo duurt het wachten op het eten niet lang hoor.

Als de zon het laat afweten is het tijd om het ‘dinercafé’ te vereren met een bezoekje. Het is druk, de horeca doet hier goede zaken. Terwijl de kinderen de volgende speeltuin hebben gevonden -binnen, naast het restaurant- vertelt serveerster Marliek dat het zeker goed loopt. De fietsvierdaagse in de regio is zojuist afgelopen en dat moet gevierd worden, ook is er nog een groep die een feestje heeft in een aparte zaal, Marliek is er maar druk mee. Het eten is prima en nadat we afgesloten hebben met een ‘Twentse koffieneut’, zoeken we de hut op. Kinderen op de tweede verdieping, papa en mama in de bedstee.

Boomhut-Molke-Zuna-Overijssel-Vaders op Reis

Prima nachtust in de bedstee

Buitenleven

“Wat doe je? Het is zes uur!” Mijn vrouw heeft duidelijk niet hetzelfde enthousiasme over de schitterende morgenstond. Op mijn slippers door de ochtenddauw sluip ik richting de Regge, een meter of twintig van onze boomhut. Windstil is het, de nevel hangt nog boven het water en het aangrenzende weiland. Slaperige eendenkoppen staren me aan. Ik neem foto’s, snuif de frisse lucht op en kruip daarna weer even terug in de bedstee. Niet veel later gaan we zelf te water. De meegebrachte kajak komt goed van pas. De landelijke omgeving doet een mens goed. Nieuwsgierige schapen, wegschietende vissen en zelfs een schildpad?!, heerlijk begin van de dag.

Boomhut-Molke-Zuna-Overijssel-Vaders op Reis

Meneer heeft er oog voor 😉

“Een eekhoorn!” Aan het begin van de middag lopen we door het kleine bos aan de achterkant van de camping. Ook hier valt de rust en de natuurpracht weer op. Buiten het ritselen van de eekhoorns hoog boven ons en de ijverige specht iets verderop, is het stil. OK, heel even dan, het “Wanneer gaan we zwemmen?” is een steeds vaker voorkomende vraag. Het zwembad trekt altijd aan, maar met dit weer denken we er niet aan. Pas als het wat dreigender wordt stemmen we in, een uur lang is het genieten in het kleine, maar heerlijke bad. We sluiten de dag af met een uur bowlen in de mooie ruimte onder het restaurant. Met vier banen is er plek genoeg, de LED verlichting doet zijn best en de strikes en spares zijn niet van de lucht. Het is negen uur, de jongens (en wij stiekem ook) zijn op. Moe, maar zo voldaan beklimmen we onze boomhut.

Boomhut-Molke-Zuna-Overijssel-Vaders op Reis

De ochtendnevel trekt op boven de Regge

Last but not least

“Mogen we nog een nachtje?” De vorige is nog daarnet achter de rug, maar de jongens voelen het al aankomen. We gaan alweer bijna naar huis. Terwijl de zon aan alle kanten onze boomhut binnendringt, genieten we van ons ontbijt en het uitzicht. Heerlijk relaxen deze dag, we vertrekken pas aan het einde van de middag, geen gehaast met inpakken dus.

“Wij zijn weg hoor!” De speeltuinen zijn erg aanlokkelijk. Min vrouw en ik laten de geluiden en geuren nog even goed op ons inwerken. Een kopje koffie op ‘ons boomterras’ terwijl de rest van de camping ontwaakt. Het laatste uitstapje van vandaag is een tocht over de rivier waar we het hele weekend al naar kijken, de Regge. In het kleine haventje van camping ’t Mölke kun je fluisterbootjes huren. Om er een paar uurtjes helemaal uit te zijn is dit echt een aanrader. Redelijk geluidloos verkennen we de omgeving vanaf het water. Voor ons is dit het ultieme genieten. 

 

Wil je ook in de boomhut?

Kijk voor alle informatie op de site van Mölke Zuna:

Molke Zuna Boomhut

 

 

 

Boomhut-Molke-Zuna-Overijssel-Vaders op Reis

Wij waren hier op uitnodiging van camping ’t Mölke, onze mening wordt hierdoor niet beïnvloed.

You may also like

Leave a Comment