Slapen in een schoolbus als vader dochter uitje

door Sander
De Schoolbus waar we in verblijven

Slapen in een schoolbus! Het was een perfect vader-dochter uitje voor Sander en zijn dochter Nova! Ze sliepen een midweek in een tot luxe camper omgebouwde schoolbus op Papillon Country Resort in Twente. Ze chillden in hun zelf opgestookte hottub, e-chopperden door Twente en pakten een filmpje in Enschede. Lees hieronder wat ze beleefden!

Samen naar de schoolbus

Gaaf om een paar dagen samen met Nova op pad te gaan! Ze heeft een studieweek in juni en dat is het uitgelezen moment voor een leuk vader-dochter uitje. Op de heenweg doorkruisen we Nederland van west naar oost. Van Egmond aan Zee tot in Denekamp bij de Duitse grens. Als we aankomen halen we de sleutel op en gaan zo snel mogelijk naar de bus. Hij staat geparkeerd onder de bomen met ervoor een mooi groot terras met palletbanken en nog een tuinset. Ernaast staat de houtgestookte hottub al naar ons te lonken. Ook staat er nog een mini-caravan die net groot genoeg is voor het twee-persoonsbed dat er in staat. Bedoeld als extra slaapplek voor de kids. Omdat we maar met z’n tweetjes zijn zullen we hem niet gebruiken, we slapen in de schoolbus.

De schoolbus als luxe-retro-romantische-camper

Watch your step! Staat er op de 3 treden die ons op niveau gangpad de schoolbus in brengen. Meteen valt het robuuste bestuurdersdeel op, waar gewoon alles nog in zit. Stoel, stuur, pedalen, schakelmechanisme. Zelfs de claxon doet het nog. Achter de bestuurder een 4-zitje met sfeervolle kleurenverlichting en links een lange bank. Iets verderop het compacte, maar complete keukentje en een deur naar de badkamer met douche en toilet. Achterin een kingsize bed met heerlijke matras! Het regent helaas, maar de regen die op het metalen dak tikt, klinkt heel gezellig! We pakken uit en geven alles een plekje in de bus. Het voelt nu al als een fijn huisje voor de komende dagen!

Papillon Country Resort, paradijs voor kinderen

We hebben trek gekregen van de reis en het inrichten van onze schoolbus en zetten direct koers naar het restaurant dat we via een binnendoorpaadje binnen 2 minuten bereiken. Nova kiest voor een hamburger, voor mij schnitzel met een lokaal biertje. Vakantie kan beginnen! Na het eten lopen we nog een rondje over de camping, papillon Country Resort, en spotten het binnenzwembad, de zwemvijver met glijbaan, de speeltuin en de kinderboerderij. Een paradijsje voor kinderen! Vlak voor de volgende bui rennen we terug naar de bus. De avond brengen we door met spelletjes, de hottub staat nog steeds te lonken, maar moet helaas nog even wachten. Daarna duiken we het grote bed in voor ons eerste nachtje slapen in de schoolbus.

Pannenkoeken bij Bolle Jan en gedichten-challenge bij de schoolbus

Het is nog laagseizoen, waardoor het niet druk is. Lekker natuurlijk, maar het betekent ook dat, waar Nova normaal gesproken snel vriendinnen maakt, papa nu het fulltime speelkameraadje is. Dus schoenen uit en het springkussen op, de-vloer-is-lava-tikkertje in de outdoorspeeltuin en samen ziekenhuis-tikkertje in het zwembad. En wat krijg je daarvan? Trek in pannenkoeken! Dus de auto in en op naar Pannenkoekenhuis Bolle Jan dat er maar een paar kilometer vanaf ligt! Een heerlijk authentiek, sfeervol pannenkoekenrestaurant compleet met met kleedjes en houten balken op een paar kilometer van de camping. ’s Avonds is het droog en zitten we lekker voor de schoolbus. We besluiten een gedichtenchallenge te doen. Om de beurt verzinnen we een onderwerp waarover we allebei een gedicht moeten schrijven. Iets wat zowel vader als dochter erg leuk vinden!

Garfield in Enschede

De volgende dag starten we met een lekker zonnetje dat onze bus in schijnt en we ontbijten lekker rustig, waarna papa wat leest en Nova zich stort op het maken van kettingen armbandjes en ringen. Als het toch weer gaat regenen besluiten we nu Bolle Jan als lunchstop te gebruiken en daarna door te rijden naar Enschede voor een film. In de luxe Vue stoelen kijken we heerlijk onderuitgezakt Garfield met zoete popcorn.

Hottub time!

Als we terugkomen bij onze schoolbus besluiten we de hottub op te stoken. Hout en aanmaakbokjes staan al klaar. We vullen de hottub met koud water en maken tegelijkertijd het vuurtje in de kachel aan. Het vuur verwarmt het water dat via een soort pompsysteem uit het bad door de kachel stroomt, waar het verwarmd wordt en dan weer het bad ingepompt wordt. Heerlijk om even samen vuurtje te stoken en we maken het ons gemakkelijk met onze stoelen en een drankje naast de kachel. We hadden gelezen dat we minimaal 3 uur moesten uittrekken om de hottub op temperatuur te krijgen. Uiteindelijk duurde het nog iets langer en zaten we pas om elf uur onder de sterrenhemel in de tub. Heerlijk! Rozig van het vuur en het warme water duiken we daarna ons schoolbus-bedje in.

E-chopperen door Twente: de Tankenberg route

De laatste dag is het heerlijk weer en kunnen we doen wat we graag wilden doen: met een e-chopper dit deel van Twente verkennen. We rijden in 10 minuten naar de locatie van Actief Twente in Beuningen. Op hun site hadden we al de Tankenberg route gespot van 35 kilometer. 

Die staat ook op Komoot en we gebruiken die app als navigatie, zodat we alle tijd hebben om te genieten van de schitterende omgeving. De e-chopper rijdt heerlijk geruisloos en na een kleine fotoshoot met wat Lakenfelder koeien rijden we door een verrassen heuvelachtig landschap richting het dorp De Lutte. Het zonnetje schijnt en we besluiten een lunchstop te maken op het fijne terras van Eetcafe Plexat waar gelukkig nog plek zat is…

Tankenberg en Landgoed Singraven

Na een verrukkelijke tosti en uitsmijter vervolgen we de route. Al vrij snel klimmen we geleidelijk omhoog via rustige weggetjes door weiland en bos naar het hoogste punt van Overijssel, de Tankenberg met de top op 85 meter boven NAP. Daarna zoeven we verder door het mooie, groene landschap en stoppen nog een keer om op het terras van Restaurant de Watermolen bij Landgoed Singraven een drankje te doen en te proosten op een heerlijk vader-dochter uitje in de schoolbus bij Papillon Country Resort!

Meer inspiratie voor een vader-dochter uitje?

Lees dan ook eens het blog van Roger die een weekendje naar Amsterdam ging met zijn dochter en een keer met een e-camper toerde door Overijssel.

You may also like

Leave a Comment