Tips voor Lindos / Rhodos: de Akropolis, een hartvormige baai en rooftop-dinner bij zonsondergang

door Sander
Uitzicht van de César Meze bar over Lindos naar de bergen

Vanuit ons hotel Mitsis Grand Hotel Beach in Rhodos-stad is het ongeveer een uur rijden naar het mooiste dorpje van Rhodos; Lindos. Heb je geen eigen vervoer? Dan is een mooie dagtrip vanuit Rhodos-stad naar Lindos een goede optie.  Wij komen in de namiddag aan in Lindos. Eerste indruk: toeristisch, maar nog zeer charmant. We struinen door een netwerk van geplaveide straatjes met witgekalkte huizen, kleurrijke bloempotten, boetiekjes en restaurants. 

Terug in de tijd: de Akropolis van Lindos

Lindos en eigenlijk heel Rhodos, is doordrenkt van geschiedenis. Het meest opvallende icoon van Lindos is de Akropolis. Een enorme burcht op een heuveltop die als een uittorent boven het witte dorpje. De toegang ligt verstopt achter het dorpje. Maar je komt er door de bordjes ‘Akropolis’ in de witte straatjes te volgen. Om naar binnen te kunnen heb je een toegangsbewijs nodig. En als je niet in de rij wilt staan koop je je toegangsbewijs voor de Akropolis vooraf online.

Voordat de klim begint kom je eerst langs een indrukwekkend, in de rotsen uitgehouwen, reliëf van een oud oorlogsschip. Dan loop je een steile trap op en vervolgens verder door de burcht omhoog. In de Akropolis liggen her en der verspreid liggen resten van zuilen en oud-Griekse gebouwen. Helemaal boven vind je het pronkstuk van de Akropolis: de Tempel van Athena Lindia, goed bewaard gebleven en daterend uit de 4e eeuw voor Christus.

De hartvormige baai en mooie stranden

Vanaf de tempel heb je een fantastisch uitzicht op een lagergelegen baai die vanaf deze kant lijkt op een blauw hartje omgeven door grijze rotsen. Het heeft ook een strandje. Lindos biedt een aantal prachtige stranden die perfect zijn om te ontspannen en te genieten van de zon. Het belangrijkste strand van Lindos ligt aan de voet van het dorp en wordt omgeven door indrukwekkende rotsformaties. Luier op het zachte zand. Neem een duik in het kristalheldere water of ga lekker snorkelen of zeekajakken. Voor degenen die op zoek zijn naar meer afgelegen stranden zijn er in de omgeving van Lindos ook verschillende verborgen baaien. Met name Pallas Beach en St. Paul’s Bay zijn populaire alternatieven.

Sunset Rooftop Dinner met uitzicht over Lindos

Een bezoek aan Lindos is niet compleet zonder de beroemde Griekse keuken te ervaren. Wij doen dit op een rooftop van de César Meze Bar. We kijken uit over de witte daken van het dorpje en naar de bergen waarachter de zon op het punt staat om onder te gaan. We eten een combinatie van verschillende heerlijke, typisch Griekse Mezes die allemaal heel culinair en net even anders klaargemaakt waren.

Op het dakterras is zelfs een klein zwembadje aangelegd dat opengaat op het moment dat iedereen uitgegeten is en waar het diner naadloos over kan gaan in een rooftop-poolparty. Helaas zijn wij voor dat feestje alweer op de terugweg naar Rhodos-stad, waar we de dag afsluiten met een heerlijke Basil Splash-cocktail in ons hotel Mitsis Grand Hotel Beach.

Tips Lindos / Rhodes

In het blog heb ik een aantal leuke aanraders beschreven, hieronder nog even de belangrijkste op een rij;

You may also like

Leave a Comment