Walnotenwijn langs de Route du Soleil

door Edwin
Route du Soleil

 

“Zal ik jullie de kamer even laten zien?” De vraag komt van de Nederlandse Josée, samen met haar man Pierre runnen ze de B&B ‘Bij ons in huis’. Deze ligt in Saint Cierges, vlakbij Langres aan de Route du Soleil. Een half uur eerder, na een reis van 630 kilometer werden we welkom geheten met een heerlijk koud biertje, een glas rode wijn en limonade voor de jongens. Prettig aankomen zo.

B&B - Route du Soleil - Overnachting - Frankrijk

Nog geen minuut aanwezig, speelgoed is gevonden

B&B - Route du Soleil - Overnachting - Frankrijk

De sfeer zit er al goed in!

 

Route du Soleil

Sinds kort zijn er 3 kamers beschikbaar voor een of meerdere overnachtingen. Als tussenstop naar het zuiden ligt ‘Bij ons in huis’ perfect op de route. Vanuit Utrecht zo’n 630 kilometer, vijf minuutjes van de Route du Soleil af en toch midden in de stilte. Onze kamer ligt op de zolder. Met vier bedden op de kamer is het precies wat we zoeken. De paar spulletjes die we uit de auto hebben meegenomen laten we op de kamer en we zoeken een beschut plekje in de ruime tuin. Het is warm, heel warm.  Onze oudste zoon wordt meteen overladen met een stapel Donald Ducks en de jongste vermaakt zich met het overige speelgoed. En wij? Wij nemen nog een koud pilsje en laten het vakantiegevoel op ons inwerken.

Josée vraagt hoe laat we willen eten, zeven uur lijkt ons een prima tijd. De Big Green Egg kan alvast voorverwarmen en de gastheer en –vrouw komen er gezellig bijzitten. Het spraakwater -de Pastis en Crème de cassis – komt op tafel.

Josée en Pierre zijn al 23 jaar eigenaar van het pand op de ‘Rue des Eglises’. Gekocht als ruïne, dus gebruikten ze vele zomers om het pand op te knappen, maar wel zijn uitstraling te laten behouden.  In 2011 besluiten ze dat er meer mensen van deze locatie mogen genieten en beginnen ze ‘Bij ons in Huis’, hun Bed and Breakfast. In 2016 zijn ze klaar in Nederland en besluiten ze om zich in Saint Cierges te vestigen. De kerk aan de overkant van het huis slaat zeven keer. “Nu is het 10 voor zeven” aldus Josée. “Die kerk is al zo oud, en al die tijd loopt hij al tien minuten voor”. Tijdens de verbouwing van hun pand zijn er muntjes gevonden uit het jaar 1600, de kerk stond er toen al is de algemene gedachte.

B&B - Route du Soleil - Overnachting - Frankrijk

Table d’hôte

 

Walnotenwijn

“Ik wil jullie vragen aan tafel te gaan” zegt ‘Big Green Egg master’ Pierre. Het vlees is klaar. De kinderen maken zich los van het speelgoed en we nemen plaats op het terras met een eersteklas uitzicht. De jongens krijgen patat met worstjes, paprika, tomaat en stokbroodjes. Wij worden verwend met een huisgemaakte paté, een heerlijk stuk lamsvlees, gebakken aardappeltjes en een kaasplankje toe. Samen met een ander gezin zitten we tot half elf aan tafel. Hoe lekker kan een vakantie beginnen. De rode wijn vloeit rijkelijk en voor het kaasplankje duikt Pierre de kelder in voor een flesje onvervalste huis gebrouwen walnotenwijn. Tegelijk met de kinderen rollen we het bed in. Ik snap Josée en Pierre wel.

“Het brood moet op hè, neem lekker wat mee voor de lunch onderweg”.  Uitbuikend van de croissantjes, de lokale kazen en de jus d’orange smeren we het restant van het ontbijt. Heerlijk voor onderweg. “On y va, merci et a tout a l’heure” Wij vervolgen onze weg op de Route du Soleil. Hier komen we nog wel eens terug!

B&B - Route du Soleil - Overnachting - Frankrijk

Wat een plek voor het ontbijt!

 

Update 18 okt: Per 1 september 2016 wonen Josée en Pierre permanent in Saint Ciergues en daardoor kunnen ze ook het jaar rond de deuren openen. Tevens zijn er meer mogelijkheden bijgekomen qua overnachtingen. Zo is er een kamer met eigen sanitair en opgang voor 2 volwassenen en 3 kinderen gereed gemaakt.

Informatie

Josée en Pierre zijn te vinden via www.bijonsinhuis.nl

Josée en Pierre – de bevlogen eigenaren van deze Bed&Breakfast- zijn Nederlanders.
Zoek je ook een locatie in het buitenland die gerund wordt door Nederlanders? Kijk dan eens op vakantieboekenbijnederlanders.nl voor een ruim aanbod.

You may also like

1 comment

Op vakantie als god in Frankrijk – Vaders Op Reis 21 juli 2019 - 10:26

[…] breken gaven we tips over wat tussenovernachtingen. Edwin is bijvoorbeeld erg enthousiast over ‘Bij ons in Huis”. Als tussenstop naar het zuiden ligt ‘Bij ons in huis’ perfect op de route. Vanuit Utrecht […]

Antwoord

Leave a Comment