Wintersport Leogang

door Edwin
Wintersport Leogang

Mijn eerste keer..

“Mogen we Finding Nemo kijken?” klinkt het van de achterbank. We zijn nog net niet op de snelweg en de jongens gaan er al goed voor zitten. Eerst de bammetjes maar even opeten jongens. Wintersport Leogang, voor het eerst met de kinderen. Én met de hele schoonfamilie. Voor velen een ramp, voor mij gezelligheid troef. Als je er eenmaal bent tenminste. Vrijdagmiddag 12 uur, de school gaat uit en na een snelle wc-gang zitten we tien minuten later in de auto. Eerst op naar München voor een overnachting in het McDreams hotel om op zaterdagochtend de resterende 150km naar Leogang af te leggen. Skigebied Saalbach Hinterglemm, here we come!

Wintersport Leogang - Voorjaarsvakantie - Skien met kinderen

Ons uitzicht voor een week

Perfect geregeld dat tussenhotel trouwens. Een dag voor aankomst ontvang je en mailtje met pincode en kamernummer. Je rijdt de parkeergarage in, pakt de lift naar de juiste verdieping en betrekt je kamer. Geen hotelmedewerker gezien. Volgende ochtend hetzelfde verhaal. Snel, effectief en ook nog eens een heerlijk frisse kamer. Omdat heel (Midden) Nederland die 2 dagen onderweg is naar de witte bergen rijdt het niet heel soepel. Ik was er al bang voor, maar goed, we zijn er gekomen. Wintersport Leogang kan beginnen!

Wintersport is duur

Een deel van de familie is al op de plaats van bestemming, een paar uur voordat we ons huis in kunnen. Die tijd besteden we aan liftpassen kopen, skiles regelen, spullen passen en huren en uiteraard om een Wienerschnitzel naar binnen te werken. Die eerste dag kost je alleen al een dikke 1000 euro, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen.

Huis Leogang - Belvilla - Saalbach Hinterglem - Vaders op Reis

Wat een huis, super! genoeg (ruime) kamers, vijf badkamers, een keuken waar je (met een beetje duw en trekwerk) met z’n zestienen kunt eten en drie gemeenschappelijke ruimtes. De kinderen hebben zich de kelder toegeëigend met televisie en dvd speler. Heel veel binnen zijn ze natuurlijk niet. De sneeuw is een witte magneet. Slechts een klein hekje scheidt de tuin van het huis van de piste. Heel veel beter dan dit vindt je het niet hoor.

Wintersport moet je leren

Dan begint het, de eerste skiles. Trillende lipjes, tranen en in de war zittende ski’s. Onbekende kinderen, Duits sprekende skijuffen en spaghetti als lunch. Dit komt niet meer goed. De ervaringsdeskundigen helpen ons er doorheen, volhouden, dit komt echt goed. Later zijn ze jullie dankbaar… Jaja, dat zal wel. Ik betaal toch geen 2500 euro om de kinderen te zien huilen en zelf geen meter te skiën??

Maar zoals zo vaak hebben de ervaringsdeskundigen gelijk. Dag 2 gaat al een heel stuk beter, de oudste mag al met de gondel EN heeft een Nederlandse juf,

Wintersport Leogang - Skischool Altenberger - Asitzbahn

Juf Jikke

de jongste krijgt patatjes met de lunch. Papa en Mama zijn gerust en skiën tot spierpijn toe in dit prachtige gebied. Die vroege ochtendliften zijn een genot, als een net gewassen dekbed ligt het witte goud over de pistes. Met lunch een smakelijke Bauernsalat met ‘ein Weizen’ en tegen drie uur naar beneden om de jongens weer uit les te halen. Terwijl er onder het genot van een borrel de weersvoorspelling voor de volgende dag bekeken wordt, zijn de kinderen bezig met een levensgrote sneeuwpop in de flink bemeten tuin.

Perfect

Eigenlijk wordt alles steeds beter, het weer, het plezier van de kinderen, de gezelligheid. Een ongeluk van nichtje Lucy met een gebroken onderarm (komt in de beste familie voor) is een kleine smet op een voor de rest uitstekende week! De afsluitende slalomwedstrijd voor de kinderen is geweldig om te zien, wat een plezier en wat een progressie.

De terugweg verloopt ontzettend soepel en binnen 10 uur zijn we weer in Nederland. We schuiven zo aan bij mijn ouders. Aardappels met bloemkool en een bal gehakt; we zijn weer thuis! Wintersport Leogang? Volgend jaar weer!

Hoe is jullie ervaring met de eerste keer skiën met de kinderen?

Tips voor Wintersport Leogang

  • Neem een heerlijke Bauernsalat bij de AsitzBrau bovenaan de Asitzbahn
  • Neem een lekker biertje bij de BergerAlm (als je van de tiroler muziek houdt tenminste).
  • Schaatsen op de RitzerSee, als je eens een dagje wat anders wil
  • Daag je reisgenoten uit voor een ‘Slalom op tijd’. Net na het Mittelstation en uitkomend bij Restaurant Kukka (lekker uitrusten in de ligstoelen met fenomenaal uitzicht)
  • Ga rodelen: op dinsdag en vrijdag kun je voor 7 euro een aantal keer heen en weer naar het Mittelstation. (bril op en stevige schoenen aan, dit gaat hard!)
Wintersport Leogang - Groesaccommodatie - Saalbach Hinterglemm

Hoornblazers bij de AsitzBrau.

You may also like

2 comments

Onze tips voor jouw wintersportvakantie 2018 – Vadersopreis 5 november 2017 - 07:56

[…] Als lid van het het skigebied ‘Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn’ is Leogang de kleinste, maar zeker niet het minste dorp. Geen Apres-ski cultuur hier, maar de authentieke skicultuur. Met zowel de Asitzbahn als de Steinbergbahn bereik je de top van de Asitz. Hiervandaan ontvouwt zich het hele skicircus gebied. Kids vervelen zich hier niet, de lessen zijn veelzijdig, leeftijdsgenoten zijn er veel. Voor de durfallen is het Nitro snowpark een extra uitdaging. Het ‘Fire and Ice’ festijn is in de wintermaanden een must. Elke dinsdag muziek en vuurspuwers, boven op de berg. Hierna met de rodelbaan naar beneden en de kids hebben mooie verhalen voor thuis! Edwin komt hier met zijn gezin al jaren en staat open voor vragen. Hij schreef als eens een blog over ‘zijn eerste keer’.   […]

Antwoord
Wintersport in Leogang – Vaders Op Reis 8 maart 2018 - 21:08

[…] het derde jaar op rij zet de hele schoonfamilie zich in beweging voor een trip naar de Wintersport. Het eerste jaar ging naar Leogang en ook nu kiezen we voor deze plek, het is uitstekend bevallen. De toen gehuurde villa […]

Antwoord

Leave a Comment