Disney on Ice

door Edwin
Disney on Ice - Mickey Mouse

Wat een begin van de kerstvakantie. We gaan naar Disney on Ice! Zelf zijn we daar erg enthousiast over, maar de jongens weten het zo net nog niet. We zijn geabonneerd op de Donald Duck, de Disney films staan keurig in het kastje onder de televisie en de verschillende Disney filmpjes bestrijken de volle pagina van de youtube favorieten. Als ik echter globaal uitleg wat de bedoeling is, is het antwoord: “Ik denk dat ik zeker weet dat ik het niet leuk vind, gewoon mensen in pakken die een beetje schaatsen”. Ach ja, misschien moet ik ook iets creatiever zijn met uitleggen. Disney on Ice moet je meemaken, dat kun je niet uitleggen.

Disney on Ice

Wat een feest!

Jaarbeurs Utrecht

Het begint al met een ander uitje. Voor onze jongens is de trein nog echt een feestje. Van 21-26 december kun je in de Jaarbeurs in Utrecht (naast het station!) terecht voor de shows van Disney on Ice. Hierna kun je van 28-31 december terecht in de Rai. Vanuit onze woonplaats Woerden zijn er meer families onderweg en ook op Utrecht CS zien we al kleine Elsa’s. Ook Olaf -de sneeuwpop uit Frozen- lijkt een favoriet.

Eenmaal binnen valt het een beetje op zijn plaats voor de jongens. “Hoe kun je nu binnen schaatsen!?” De tribunes spreken tot de verbeelding en een kwartiertje voor tijd nemen we onze plekken in. Het licht gaat uit, de speaker kondigt het spektakel aan, het feest kan beginnen.

Disney on Ice - Frozen - Elsa

De prinses met de grote jurk

DISNEY ON ICE viert 100 YEARS OF MAGIC

Dat is het thema ook van deze show. In een sneltreinvaart glijden de karakters van 100 jaar Disney voorbij. Vanaf het begin zit Floris -die zeker dacht te weten het niet leuk te vinden- met open mond te staren naar de sprankelende show en de acrobatische kunsten. Bijna geen tijd om een snoepje te nemen. “Pap! Nemo en Dory, en hoe heet die schildpad ook alweer?” Papa en Mama kunnen alleen maar tevreden glimlachen, niks leukers dan blije enthousiaste kids.

Disney on Ice - Lion King - Timon - Pumbaa

Timon en Pumbaa

De veelal originele stemmen maken het heel herkenbaar. De schildpad Crush met z’n slome hippie stem bijvoorbeeld, of Donald Duck natuurlijk. Meer dan vijftig karakters geven acte de presence in deze versie van Disney on Ice. Frozen is natuurlijk een favoriet en wordt met luid applaus begroet, maar al snel is het muisstil als Elsa de wereld bevriest en het ‘echt’ begint te sneeuwen. Of Rafiki die met de bekende tonen van de Lion King een golf van herkenning veroorzaakt, gevolgd door Timon en Pumba die de zaal in komen glijden.

Disney on Ice

Met open mond..

Wat een start

Floris is al heel snel om, hij vindt het ontzettend leuk. De popcorn waar hij al de hele dag op zat te wachten draagt daar natuurlijk ook aan bij, maar er is amper tijd om te eten. De hele zaal zit vol met kinderen die niet weten waar ze moeten kijken. Er is zoveel te zien en de focus wordt heel knap vastgehouden. Disney on Ice is trouwens zeker niet alleen voor kinderen leuk. Veel volwassenen zitten ook meezingend te genieten van hun (veelal) 2e jeugd.

Met rode wangen van de opwinding (en van de moeheid) zwaaien we alle disney figuren uit. Genoeg om van te dromen vanavond!

Disney on Ice - Goofy - Mulan - Doornroosje

 

Kijk voor meer informatie op www.disneyonice.nl

Wij zijn op uitnodiging naar deze show gegaan. Deze review is echter zoals altijd objectief geschreven

You may also like

3 comments

Disney on Ice 2017 - Vaders op Reis - Winactie 4 oktober 2017 - 21:28

[…] Vorig jaar waren ‘de Vaders op Reis’ in Utrecht om met hun gezin te genieten van al het moois wat Disney te bieden heeft. De kinderen raken n iet uitgepraat over deze wervelende Disneyshow. Ook dit jaar zijn we weer van de partij. En jij kunt er ook bij zijn! Lees dit bericht en doe mee aan onze prijsvraag. […]

Antwoord
Disney On Ice presenteert Betoverende Werelden – Vaders Op Reis 16 december 2017 - 00:00

[…] nemen het risico graag. Niets mooier dan dolenthousiaste kinderen. Na het bezoek van vorig jaar aan Disney on Ice  ligt de lat heel hoog. Dochter Elin heeft haar mooiste Elsa jurk aangetrokken.  Vol […]

Antwoord
Disney On Ice 2018 presenteert Onvergetelijke Avonturen – Vaders Op Reis 17 februari 2019 - 22:48

[…] is bij ons thuis geen ontkomen meer aan. In 2016 en 2017 gingen we al naar Disney On Ice en Hugo en Elin willen het evenement sindsdien niet […]

Antwoord

Leave a Comment