Review Xtorm SolarBooster 12 Watt Panel AP150

door Edwin
Xtorm AP150 - Review - Ecrins - Zonnepaneel

De ‘Vaders op Reis’ zijn nogal eens onderweg. Alleen, samen, met familie of vrienden. Op de fiets, wandelend, midden in de stad of ‘in the middle of nowhere’. En wat gaat er altijd mee? Juist, de telefoon. Eigenlijk voor alles. Tijdens onze trips gebruiken we de smartphone voornamelijk voor het maken van foto’s en het kunnen plaatsen op sociale media om jullie direct mee te kunnen laten genieten. Toen we onlangs te horen kregen dat we vijf dagen lang zonder stroom in de Franse Alpen rond zouden gaan lopen, was er paniek in de tent. Die telefoons zijn in een dag leeg, daarnaast heb ik nog een iPad mee, en moet de batterij van de drone natuurlijk ook regelmatig opnieuw geladen worden. Xtorm bracht uitkomst. Met de Xtorm SolarBooster 12 Watt Panel AP150 onderweg, zijn al onze energiezorgen verleden tijd. Klinkt goed hè?

Xtorm AP150 - Review - Ecrins - Zonnepaneel

Xtorm SolarBooster 12 Watt Panel AP150

Wat is dat eigenlijk? Heel simpel, 2 zonnepanelen die ingeklapt formaatje A5 zijn. Hij wordt geleverd met een karabijnhaak, ideaal om tijdens het wandelen aan je backpack te hangen. Of aan de tent te hangen als je gaat kamperen. De achterzijde is voorzien van een stevig ‘mesh’ netje, hier komen 2 USB kabeltjes uit waarmee je direct je telefoon, of ander apparaat, aan kunt koppelen en opladen terwijl je loopt. In volle zon (en die hadden we in de Alpen op 2500 meter hoogte) was mijn iPhone 6 binnen 90 minuten volledig opgeladen.

Mocht het bewolkt zijn wordt er ook opgeladen, maar dan een stuk langzamer. Koppel je twee apparaten tegelijk dan gaat het laden uiteraard ook trager. Wel hadden we nóg een Xtorm apparaat bij ons, de XB102 Powerbank 15000mAh. Als je een dag in de zon loopt, dan laadt de SolarBooster deze powerbank helemaal op en dan ben je ook verzekerd van energie als het de dagen daarna onverhoopt wat minder zonnig zou zijn. Al met al zijn wij zeer tevreden met deze lader op zonnekracht.

Xtorm AP150 - Review - Ecrins - Zonnepaneel

Geen stopcontact in de buurt, maar wel een volle telefoon.

Kanttekening

Is er dan niks op aan te merken? Toch wel. Een beetje extra aandacht voor het bevestigen van de panelen kan geen kwaad. De karabijnhaak is perfect om de Solarboorster aan op te hangen, echter wanneer je jezelf klauterend over de rotsen moet voortbewegen, of glijdend over ijsplaten, dan is het zwabberen van de panelen niet heel prettig. Wanneer je de panelen achter op je fietstas wil bevestigen zul je ook creatief moeten zijn. Wat dat betreft zul je eigenlijk het beste af zijn met 4 kleine karabijnhaken en even zoveel bevestigingspunten op de panelen.

Xtorm AP150 - Review - Ecrins - Zonnepaneel

Voelt goed, gebruik maken van de kracht van de zon.

Specificaties: Xtorm SolarBooster

Zonnepaneel:   12 watts

Afmetingen:     open: 38x26x1cm / gevouwen: 16x26x3cm

Output:            2x USB 2,1A

Gewicht:          518 gram

Inclusief:          Handleiding en karabijnhaak

Tegenwoordig is deze Solar Booster niet meer te koop: Kijk voor de huidige generatie Solar Boosters op de site van Solar.

Xtorm AP150 - Review - Ecrins - Zonnepaneel

Met de bijgeleverde karabijnhaak klik je de Solarbooster makkelijk aan je backpack.

You may also like

3 comments

Huttentocht Champsaur-Valgaudemar – Vadersopreis 3 september 2017 - 11:30

[…] er is geen stroom om ze te laden (wij hadden daar overigens zonnepanelen voor meegebracht: https://www.vadersopreis.nl/review-xtorm-solarbooster/). GSM bereik heb je nergens in National Park des Encrins, een berghut is daar géén uitzondering […]

Antwoord
TRONO KIDS – Vaders Op Reis 20 april 2018 - 09:00

[…] Niet zomaar spullen, maar zaken waar wij het nut of de lol van inzien. Iets wat bij ons past ook. Een zonnepaneel voor op reis of een trekkersrugzak bijvoorbeeld. Toen we op de vakantiebeurs -van begin 2018- op de stand van […]

Antwoord
Vaders op reis geeft kadotips voor Vaderdag – Vaders Op Reis 12 oktober 2018 - 14:33

[…] in de weer met zijn telefoon of met andere gadgets? Dan kan hij nooit voldoende stroom hebben. De Xtorm SolarBooster 12 Watt Panel AP150 biedt uitkomst. Wat is dat eigenlijk? Heel simpel, 2 zonnepanelen die ingeklapt formaatje A5 zijn. […]

Antwoord

Leave a Comment