Vader-dochter weekend in Amsterdam: kunst, avontuur en bubblethee

door Roger
vader-dochter weekend in Amsterdam

Een stralende glimlach speelt op Elin’s gezicht als we het plan voor ons derde vader-dochter weekend doornemen. “Oh, en ik wil ook graag Bubblethee proberen!” voegt ze enthousiast toe. “Natuurlijk,” antwoord ik, “dat nemen we zeker mee in ons vader-dochter weekend in Amsterdam.” We zijn helemaal klaar om op pad te gaan.

Met de boot naar Fabrique des Lumieres

Op een heerlijke vrijdagochtend stappen we in de trein bij Leiden CS en bereiken al snel Amsterdam CS. Ons eerste doel is het vinden van een bootje dat ons naar ‘Fabrique des Lumieres’ zal brengen. Een vriendelijke studente uit Litouwen verwelkomt ons als onze schipper. Ze neemt de tijd voor ons en zelfs een kleine omweg deert haar niet. Terwijl we rustig door de Amsterdamse grachten varen, vertelt ze honderduit over van alles en nog wat. Ik vertaal de hoogtepunten voor Elin, zodat ze niets hoeft te missen. Ons vader-dochter weekend in Amsterdam begint op deze manier lekker ontspannen.

Na een klein uurtje meren we aan bij de ingang van de Fabrique des Lumières. Dit is een bijzondere plek waar kunst tot leven komt in een multimediaal spektakel. Het gebouw zelf straalt een moderne elegantie uit en we kunnen niet wachten om te ontdekken wat er binnenin verborgen ligt.
Zodra we binnen stappen, worden we ondergedompeld in een wereld van licht, geluid en beweging die ons bijna in trance brengt. We genieten van meesterwerken van Dali en Gaudi die op alle wanden om ons heen worden geprojecteerd. De harmonie tussen de kunstwerken en de meeslepende muziek maakte elke scène een indrukwekkend schouwspel. We zijn als het ware in het kunstwerk terecht gekomen.

Schommelen op het dak van de Amsterdam Lookout

Na ons bezoek aan ‘de Fabrique’ nemen we het openbaar vervoer terug naar het Centraal Station en stappen we op een pontje dat ons naar de overkant van het Amsterdam IJ brengt. Elin kijkt omhoog en ziet mensen schommelen op het dak van de Amsterdam Lookout. “Zou jij dat ook durven?” vraag ik haar. Haar ogen beginnen te stralen en ze vraagt, “Zouden we dat echt kunnen doen?”. Het zou ons vader-dochter weekend in Amsterdam wel onvergetelijk maken.

Niet veel later staan we op het dak van de Amsterdam Lookout in de rij voor de Amsterdam Swing. Elin is een tikje zenuwachtig, maar kan tegelijkertijd niet wachten tot we in de schommel zitten. Even later schommelen we op meer dan 100 meter hoogte boven het IJ. De wind waait door onze haren (althans vooral door de haren van Elin) en we genieten van het sensationele gevoel en van het uitzicht.

Na deze spannende ervaring stappen we in een virtuele achtbaan. Deze brengt ons in een rotgang langs alle hoogtepunten van Amsterdam in een spectaculaire rit. Ik ben er een klein beetje misselijk van geworden, maar Elin heeft nergens last van. Om even bij te komen en de adrenaline wat te laten zakken, lopen we met een ijsje in de hand nog een rondje over de top van de Lookout toren. Het uitzicht over de stad is vanaf deze hoogte adembenemend.

Inchecken in het Corendon Hotel New West hotel

We besluiten naar ons hotel Corendon Hotel New West te gaan. Na het inchecken moeten we eerst even bijkomen van alle avonturen. Dan gaan we nog even op pad om in de buurt kebab met patat te eten. Onze dag sluiten we af met een leuke film op onze fijne hotelkamer en daarna gaat Elin nog even lekker uitgebreid in bad. Dag één was zeer geslaagd!

Vader-dochter weekend: Op weg naar Ripleys Believe It or Not!

Na een heerlijk en uitgebreid ontbijt nemen we opnieuw het openbaar vervoer naar het centrum van de stad. We shoppen en sjokken wat door Amsterdam, op weg naar Ripleys Believe It or Not! museum. Ripley’s Believe It or Not! is wereldwijd bekend om zijn unieke verzameling van verbazingwekkende, bizarre en vaak ongelooflijke objecten. Het is meer dan alleen een museum; het is een plek waar de grenzen tussen verbeelding en realiteit vervagen. We vergapen ons aan de bizarste en meest fascinerende rariteiten. Een bezoek aan Ripley’s is niet alleen vermakelijk, maar ook leerzaam. De mix van sensatie, verwondering en humor maakt het een geweldige bestemming voor ons vader-dochter weekend in Amsterdam.

Het afsluiten van het vader-dochter weekend: Bubblethee proeven

Wanneer we het museum verlaten, staat er nog één avontuur op ons te wachten: op zoek naar Bubblethee. We vinden snel een plekje en ik probeer twee bekers te bestellen, maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Van heldere, fruitige infusies tot romige melkvarianten, bubble tea is beschikbaar in een scala aan tinten en stijlen, waardoor we eerst talloze keuzes moeten maken. Uiteindelijk eindigen we allebei met een halve liter vrolijk gekleurde gekoelde drank met balletjes onderin. Na de eerste slokken realiseren we ons echter dat dit niet helemaal ons ding is. We lachen erom en besluiten om nog een andere keer iets nieuws te proberen.

Voldaan en met een reeks geweldige herinneringen keren we huiswaarts. Ons vader-dochter weekend in Amsterdam was weer een bijzondere en onvergetelijke ervaring.

Informatie over ons vader-dochter weekend in Amsterdam

Verblijf

Wij verbleven in het Amsterdam Corendon Hotel New West hotel. Doordat het hotel naast een metro station ligt, ben je vanaf hier heel snel in hartje Amsterdam. Tijdens ons vorige vader-dochter weekend, verbleven we ook in een Corendon hotel.

Fabrique des Lumieres

Fabrique des Lumières Fabrique des Lumières is gevestigd in de Zuiveringshal op het Westergasterrein in Amsterdam

Amsterdam Lookout

De Amsterdam Lookout is een observatiedek met een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. Als je het centraal station verlaat en je kiest voor de uitgang richting het IJ kun je het gebouw al zien. Een gratis veerdienst brengt je naar de overkant.

Andere ideeën voor een vader-dochter weekend in Amsterdam

Amsterdam City Pass

Wil je meerdere attracties in en om Amsterdam doen? Dan is de de Amsterdam City Pas misschien een goed idee voor jou?

Pannenkoeken eten terwijl je vaart

Een rondvaart maken en onderweg zoveel pannenkoeken eten als je wilt? Dit lijkt me een leuk uitstapje voor een volgende keer.


You may also like

Leave a Comment