Met kinderen op fietsvakantie

door Edwin
Fietsvakantie met kinderen

Dat Edwin van fietsen houdt kan u niet ontgaan zijn, maar wisten jullie dat hij ook regelmatig met de kinderen op pad gaat? Met kinderen op fietsvakantie, is dat niet heel veel gedoe? In dit artikel laat hij zijn ervaringen de revue passeren en als klap op de vuurpijl is er ook nog wat te winnen. We mogen 3×2 kaartjes weggeven voor de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs. Oneindig veel inspiratie, tips en de juiste spullen zijn in één weekend (28-feb t/m 01 mrt) gestopt. Ben je erbij?

Met kinderen op fietsvakantie
Trekkershut Stolwijk

Trekkershut met kinderen

We kunnen niet langer wachten, in de meivakantie van 2016 gaan we voor het eerst met kinderen op fietsvakantie. Omdat zoon Floris net vijf is geworden en Mirjam hem nog achterop heeft, zijn Papa en Lucas de pakezels. Een heel kampeerassortiment kan dan ook niet mee, dat hoeft ook niet, we kiezen voor de trekkershut. Onder een warme lentezon fietsen we vanuit huis richting Stolwijk en de volgende dag richting Noorden. Voor onze belevenissen, lees hier het hele verhaal.

Fietstrip - Gelderland - Weekendje Weg - Vaders op Reis - IJssel

Fietsen in Gelderland

Wederom kiezen we in 2017 de meivakantie uit voor onze fietstrip. Ook nu houden we het duurzaam en gaan met de fiets en al de trein in. Na de start in Apeldoorn fietsen we met de klok mee richting Voorst en verder richting Doesburg. Floris is inmiddels dik zes jaar en mag zelf fietsen. Wat een bikkel en wat is hij trots. Zoon Lucas is dan acht jaar en een volwaardig pakezel. Met heuse fietstassen draagt hij meer dan zijn steentje bij. Met kinderen op fietsvakantie is zo’n fijne vakantiesoort, het actief zijn in de natuur met het hele gezin en ondertussen een hele provincie doorkruisen.Heerlijk! Voor een verslag van deze trip kijk je hier.

Fiets en Wandelbeurs – Utrecht (WINACTIE!)

Wanneer ik in het land ben, ben ik op de Fiets en Wandelbeurs. Ondanks dat ik inspiratie genoeg heb voor mijn eigen fiets en wandelwensen en ook voor die van het gezin, voelt het als een plek waar je geweest moet zijn. Zoals gezegd, inspiratie in overvloed. Interessante lezingen van mensen die je voor gingen. De juiste fietsen, kleding en kampeerspullen. Kortom, een aanrader. En om in de trant van dit artikel te blijven, er is ook dit jaar weer een heus kinderprogramma.

Wij van Vaders op Reis mogen 3×2 kaartjes weggeven voor deze beurs. het enige wat je hoeft te doen is onze Facebook pagina te liken en de persoon te taggen (in het bericht over deze post) met wie jij naar de Fiets en Wandelbeurs wilt. De actie loopt tot 21 februari 2020. Makkie toch? En lees vooral verder, ik heb nog twee inspiratieverhalen.

Texel - Fietsvakantie - Kinderen - Vaders op Reis
Op naar Texel

Fietsvakantie over de Wadden

Eind april 2019 beginnen we wederom op het station. De trein richting Alkmaar is ons startpunt. De jongens zijn inmiddels 10 en 8 en dragen allebei twee flinke tassen mee. Een dag of zes op pad, eerste stop; Texel. Een frisse meivakantie, maar ook een met zoveel diversiteit en ook rust. De eerste nacht bij camping ’t Woutershok en vervolgens twee nachten op camping De Krim op Texel om vervolgens door met de Vliehors richting Vlieland te varen. De jongens hebben het er nog steeds over. Onze ervaring over de veelzijdigheid van Texel lees je hier. De rust van Vlieland is hier terug te lezen.

Ons voorland, Parijs op de fiets

Er wordt hier in huis alweer volop nagedacht over de vraag; waar gaan we dit jaar heen. “Parijs is nog ver” is voor ons gezin inderdaad een waarheid als een koe, maar voor collega Kees Lucassen werd het een hele mooie vader-zoon trip. Met zoon Jelle van 13 ondernam hij de reis. Met zijn heerlijke manier van schrijven kom je vanzelf in de stemming om ooit ook deze (of een soortgelijke trip) te gaan plannen. Lees zijn hele artikel hier. En komt het u bekend voor? Dat kan, Kees schreef dit verhaal (ingekort) ook voor het ANWB blad de Kampioen.

Met kinderen op fietsvakantie
Camping de Lange Paal in Vlieland

You may also like

1 comment

Omnibikeparts 29 mei 2022 - 16:30

Leuke blog en heel fijn om te zien dat er al veel plekken zijn bezocht met de fietsvakantie!

Antwoord

Leave a Comment