Weekend weg voor mannen, wat ga jij doen?

door Edwin
Leuven - Weekendje weg - Vaders op Reis - vriendenweekend

Heb je een paar dagen vrij? Ideale tijd om iets met je vrienden of je zoon te doen en te werken aan de male bonding. Als mannen op pad gaan worden worden mannen weer jongens. De jeugdige overmoed zorgt nog wel eens voor de nodige ongelukjes en dan kun je er dus beter voor zorgen dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Bij Centraal Beheer kun je heel makkelijk je reisverzekering vergelijken
Uit eigen ervaring geven we een paar prachttips om op pad te gaan met de mannen. Dat is pas echt genieten zonder zorgen of gezeur, we zouden er een column over kunnen schrijven. Of sterker nog, dat hebben we ooit al eens gedaan.

Stoer weekend met je zoon?

Organiseer eens een vader-zoon tripje. Vorig jaar ging Roger met een antieke volkswagenbus samen met zijn zoon op pad. Regel wat spannende activiteiten zoals klimmen in klimbos of een nachtwandeling over de camping en doe de zo veel mogelijk samen. Zelden voelden we ons zo verbonden. Qualitytime waar we nog maanden van nagenieten. Dat we op pad gingen met een T3 volkswagenbus – onze eigen mancave op wielen- maakte de trip helemaal compleet. Eigenlijk zou elke vader dit zo af en toe eens moeten doen met zijn zoon(s) of stoere dochter(s).

Klimbos - Garderen - Veluwe

Weekendje back to nature?

Even weg van alles. Geen werk, geen computers, geen internetbereik, geen gezin. Even tot jezelf komen in ’the middle of nowhere’. Op nog geen uur treinen of met de taxi van het centrum van Riga zit je al middenin de natuur. Het Gauja National Park staat garant voor een ultieme -nog totaal niet drukke- buitenbeleving. Ook hier komt die reisverzekering trouwens weer van pas. Het midden in de natuur wildkamperen kan soms best spannend zijn en vreemde geluiden of verrassende ontmoetingen kunnen je uit je comfort zone halen. Helemaal als je net diezelfde middag hebt gehoord over het ontstaan van de vlag van Letland. Een toenmalig leider van het land werd vermoord en gewikkeld in een wit laken. Zijn bloed tekende een rode baan in het midden van het laken en de Letse vlag was geboren. Wij hebben het gelukkig overleefd en de kanotocht was een groot succes!

Vader-zoon weekend

Vlotten bouwen, marshmallows roosteren, boogschieten en veel te laat naar bed. Het is maar een greep uit de ingediënten van hét vader-zoon weekend dat jaarlijks door de KCK georganiseerd wordt. In 2016 was Edwin met zoon Lucas deelnemer. Een ervaring om nooit te vergeten. Het komende KCK weekend plaats in september. Tijdig opgeven is is slim, het is een populair weekend dat traditioneel snel volgeboekt is. 

ANWB - KCK - Vader en Zoon Weekend - Molke

 

Survival in de Ardennen

Een lang weekend met de boys vol sport, spel, gezelligheid en een vleugje cultuur. Een betere bestemming dan de Ardennen is nauwelijks te verzinnen. Dichtbij, sportieve mogelijkheden te over en niemand die klaagt over een groep vrolijke vrienden. We gingen moutainbiken, we deden een hindernisparcours, speelden oud Hollandse spelletjes en bezochten de La Chouffe bierfabriek. Een beter programma is er nauwelijks te verzinnen. De mannen onderscheiden zich hier van de jongens, dit is teambuilding pur sang. De Ardennen heeft het allemaal! 

Survival - Ardennen - Coo

Vriendenweekend Leuven

Vaak komt het bij een weekend weg met vrienden neer op twee dingen. Er moet wat te drinken zijn en het liefst ook iets met sport. Edwin ging met zijn vrienden naar Leuven, dat bekend staat als ‘The place to Be(er)’. Dat klinkt goed, tel daar een aantal ‘sportieve’ activiteiten bij op en je maakt menig man gelukkig. Hoe Edwin en zijn vrienden dit verging lees je hier: Weekendje weg Leuven

Cafesportentoer - Leuven- Weekendje Weg - Vaders op Reis

Op stap door het hart van de Ardennen

Buiten zijn, de inspanning zoeken om ontspanning te krijgen. Aan het einde van de dag een borrel drinken die je dan ook dubbel en dwars ‘verdiend’  hebt. En dat in de ‘wilde’ natuur van de Ardennen. De ‘EscapArdenne’ is een wandeltrail door de Belgische en Luxemburgse Ardennen. Kamperen bij bivakzones of in een van de B&B’s langs de route. Of een beetje glamping in een boomhut wellicht? Wij gingen je voor: Beleef de Ardennen

Ardennen - EscapArdenne - Trail - Weekend weg

Boys will be Boys

Wat is voor jullie het ideale weekend weg (met de mannen)? We horen het graag!

 

You may also like

Leave a Comment