Mannen vs. de vrouwen: op vakantie met je eigen sexe

door Roger
Column mannen vs. de vrouwen

De dames van Travelvibe en de mannen van Vaders op Reis schrijven met elkaar over vakantiebeleving en reiservaringen.
Er is nu eenmaal een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. En dat geldt natuurlijk helemaal wanneer het gaat om reizen. Niet alleen de beleving van de trip is anders, ook het traject naar de reis toe leidt een geheel eigen weg in een mannen- en een vrouwenbrein. Het soort reis maakt daarbij geen verschil; Struggles liggen altijd op de loer. Voor Vaders op Reis (de mannen) en Travelvibe (de vrouwen) aanleiding genoeg om digitaal met elkaar in gesprek te gaan. Samen bespreken zij allerlei onderwerpen die met reizen te maken hebben. Dit keer: Op vakantie met je eigen sexe.

Hallo dames van Travelvibe,

We vragen ons iets af. Gaan jullie vrouwen wel eens met elkaar op vakantie?
Onlangs was Roger aan het survivallen met vrienden in de Ardennen, terwijl Edwin met zijn maten in het Belgische Leuven was. Wij mogen dat graag met regelmaat doen. Even lekker weg met de boys, zonder gedoe. Bob Marley wist het al jaren geleden: No woman, no cry.

We kiezen dan een weekendje weg vol sport, spel, gezelligheid, een beetje drank en een vleugje cultuur. Of we gaan met z’n allen een paar dagen skiën. Er moet in ieder geval een actief element in zitten.
Tijdens dat soort tripjes komen we altijd andere groepen mannen tegen. Eigenlijk nooit een groep vrouwen. Hoe zit dat? Doen jullie dat nooit, of zijn de activiteiten van de dames zo afwijkend dat onze paden elkaar niet kruisen? Of duiken jullie snel weg als je zo’n uitgelaten groep kerels ziet verschijnen?

Ons wilde weekend ziet er dan ongeveer zo uit: in de weken voorafgaand aan het uitje wordt druk gediscussieerd wie met wie mee rijdt naar de bestemming. Daarnaast hebben we vorige keer in onze column besproken dat de focus bij het inpakken op de triviale zaken moet liggen. Er wordt dus druk overleg gevoerd wie het bier, de muziek, de gezelschapsspelen en de overige drank mee moet nemen. Bij aankomst volgt er een kort maar hevig gevecht over de kamerindeling. Sommige jongens hebben op een bepaalde manier een reputatie. Dat is tof om die erbij te hebben, maar daar wil je geen kamer mee delen. Als je meeleest; je weet dat dit over jou gaat toch?
OK, snel dat actieve element afraffelen en dan aan het bier. We zoeken een café, gaan zitten en blijven zitten.
Er worden even geen moeilijke gesprekken gevoerd. We bespreken alleen de belangrijkste bijzaken op deze wereld: voetbal, formule 1, wielrennen en de situatie in het midden Oosten. Zodra de politiek luidkeels besproken gaat worden weet je dat het tijd is om naar ‘huis’ te gaan. ‘Weet iemand nog waar het hotel is?’

We zijn benieuwd of er ook een damesvariant van zo’n wild weekend bestaat. En hoe ziet zoiets er dan uit? High Tea gevolgd door een workshop bloemschikken, is dat het? Of worden de flessen wijn al opengetrokken in de trein, omgekeken bij het mannelijk schoon en vervolgens onder het genot van een schaal nacho’s de laatste aflevering van ‘The Voice’ nabeschouwen. “Die broek zat veel te strak, maar wat een kopstem he?” Of wie weet beginnen jullie zo’n weekend wel met een heerlijke ‘mudrun’, douchen vervolgens in de rivier en eten spareribs met de handen. We horen het graag! Misschien brengen jullie ons wel op ideeën.

Met mannelijke groet,
De Vaders op Reis

 

You may also like

14 comments

Sanne 6 juni 2017 - 19:07

O, help! Ons meidenweekend lijkt verdacht veel op het mannenweekend! Vooral dat gedeelte over het afraffelen van de actieve activiteiten en het zo snel mogelijk aan de bier, hoewel het in ons geval dan wijn is. Of nog beter, cocktails! 🙂

Antwoord
Niels 7 juni 2017 - 12:14

Het blijft een leuke rubriek. Iets actiefs doen hoort er nu eenmaal bij een mannenweekend, maar het volhouden is een tweede 😉 Het stuk over voetbal en politiek is heel herkenbaar. Luchtige dingen, dat zijn soms de mooiste gesprekken.

Antwoord
Jenny 7 juni 2017 - 17:25

Doe mij maar een vakantie met mannen en vrouwen door elkaar. Dat vind ik stiekem toch het leukste.

Ik ben niet zo’n meisjes meisje.

Antwoord
Kelly 8 juni 2017 - 20:27

Ik ga meestal alleen op reis en heb eerlijk gezegd geen ervaring met ‘echte’ meidenweekenden. Gezellig een weekend shoppen en eten vind ik natuurlijk wel erg gezellig, maar het moet niet té worden. Ik ben ook geen meisje meisje dus een weekend met liters Hugo, tassen vol onzin en roddels is niet zo mijn ding 😉 . Doe mij maar lekker eten, leuke dingen bezichtigen, beetje winkelen en een Spa blauw, haha.

Antwoord
Judith 9 juni 2017 - 16:33

Geweldig weer! Als ik mag kiezen ga ik liever mee op mannenweekend. Een sportieve activiteit en bier drinken past meer bij mij dan shoppen.

Antwoord
Carolien 9 juni 2017 - 18:53

Haha zo grappig, heb ‘m hardop gelezen hier en m’n vriend zei steeds juist, zo gaat dat en vooral die vrienden met reputatie ? maar wij vrouwen gaan ook van terras naar terras en genieten net zo van bier en wijn ?

Antwoord
Aniek 9 juni 2017 - 19:40

Heel veel winkelen en op terrasjes zitten is dan weer niets voor mij. Ofwel moet ik veel musea bezoeken en cultuur snuiven, of ik ga fietsen. En dat is dan weer vaker met mannen dan in een vrouwengroepje 🙂

Antwoord
Denise 9 juni 2017 - 21:17

Haha, grappig. Met mannen erbij vind ik leuker dan met alleen maar vrouwen. Ik reis meestal alleen of alleen met mijn kinderen. Soms met een vriendin (laatst nog een paar dagen naar het gave Sicilië), maar eigenlijk nooit met een groep vriendinnen. Dat deed ik alleen in mijn feestvakantiesperiode en dat is inmiddels toch alweer zo’n 25 jaar geleden. Waar ik overigens wél hele leuke herinneringen aan heb én blijvende contacten (met de groepen mannen die we dan weer tegenkwamen). Als vrouwen in de dertig, veertig, vijftig iets samen doen is het volgens mij vaker een citytrip.

Antwoord
Jessica 9 juni 2017 - 23:44

Haha heerlijk, ik vind dit zo’n leuke serie! Volgens mij is het als vrouwen ouder worden ook normaler om met elkaar een citytrip te plannen in plaats van een vakantie. “Best of everything” zeg maar haha. ;p Er wordt zo nu en dan gewinkeld en wijn/bier (yes, een vrouw die liever bier dan wijn drinkt) gedronken, maar er worden toch ook altijd wel wat leuke activiteiten en bezienswaardigheden ingepland.

Antwoord
Yvonne 10 juni 2017 - 10:16

Hmm, ik ga op vakantie toch het allerliefst met de mensen met wie ik leuke dingen het liefst deel: mijn gezin. Ook al betekent dat meer gedoe bij zowel het inpakken, als de reis zelf… vind ik eigenlijk niet zo’n punt. Het is fantastisch om de ervaringen die we opdoen achteraf met elkaar opnieuw te delen… “weet je nog…” zeggen de kids regelmatig. 🙂 Ach, ieder z’n ding, toch?!

Antwoord
Elisa 10 juni 2017 - 16:07

Haha leuk! Ik ben geen meisjes meisje en begeef me vaak onder de heren, dus doe mij de mannenvariant maar 🙂

Antwoord
Eva 10 juni 2017 - 21:13

Kan me prima vinden in zowel de heren als de dames. Toch maar een groepsreis van maken dan? 😉

Antwoord
Diana 10 juni 2017 - 22:40

Ik denk als ik met de meiden een weekend weg zou gaan dat dat verdacht veel zou lijken op het mannenweekend. Lekker actief bezig zijn, bier (liefmans) drinken en eten. Weet ook dat wij dames niet echt shoppers zijn maar meer van de avonturen.

Antwoord
Weekend weg met de mannen - Mannenweekend 25 september 2018 - 21:49

[…] Heb je een paar dagen vrij? Ideale tijd om iets met je vrienden of je zoon te doen en te werken aan de male bonding. Als mannen op pad gaan worden worden mannen weer jongens. De jeugdige overmoed zorgt nog wel eens voor de nodige ongelukjes en dan kun je er dus beter voor zorgen dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Bij Centraal Beheer kun je heel makkelijk je reisverzekering vergelijken Uit eigen ervaring geven we een paar prachttips om op pad te gaan met de mannen. Dat is pas echt genieten zonder zorgen of gezeur, we zouden er een column over kunnen schrijven. Of sterker nog, dat hebben we ooit al eens gedaan. […]

Antwoord

Leave a Comment