Scheerlijnen en draadloze lijnen

door Edwin

Een beetje huiverig ben ik wel, we gaan toch mede op vakantie om NIET met social media bezig te zijn?!
Toch vind ik het ook wel interessant, we doen als gezin mee met de MIFI test georganiseerd door de Kampeer en Caravan Kampioen, oftewel de KCK.
3 weken Oostenrijk, op camping Lampele aan de Ossiachersee. We zijn gesetteld, de Vacansoleil tent is ingericht en het is tijd om het MIFI apparaat te bekijken.
Het is een ‘kastje’ ter grootte van een pinpas met 3 knoppen, een aantal lampjes en een simkaart.
De handleiding spreekt voor zich en binnen 5 minuutjes zijn we online.
We hebben de beschikking over een 7GB data abonnement voor deze 3 weken en dat blijkt meer dan genoeg te zijn. De waarde van dit pakket is 90 euro, maar er zijn ook andere varianten. Op de website van de ANWB staat een en ander goed uitgelegd. Als je eenmaal het mifi ‘kastje’ hebt, hoef je daarna alleen nog maar een Sim only databundel aanschaffen en klaar ben je.

Koning draadloos

De eerste dagen blijft het bij WhatsAppjes sturen, mail binnenhalen en Facebook checken. Ook de Karinthië Card app vindt gretig aftrek om alle uitjes in de omgeving vooraf te bekijken.
De kinderen laten we nog even in het ongewisse, wat niet weet wat niet deert.

Al snel blijkt dat de datalimiet veel meer dan genoeg is; na 3 dagen hebben we ‘slechts’ 170MB verbruikt.
We gaan dan de routeplanner app in de auto gebruiken en ook mijn fietsapp wijst me keurig de route over het voor mij nog onbekende kronkelige achterland van de Ossiachersee. Zeer goede ontvangst en snelheid gedurende de ritten.

Op de camping horen we s’ avonds nog wel eens wat klachten over de camping wifi, de tentmuren zijn dun natuurlijk. Even overwegen we om onze code prijs te geven, maar dat doen we niet. We willen niet de dupe zijn van storingen tijdens ons (korte) filmpje op de iPad uiteraard…
Ook de kinderen komen aan bod, de Zappelin app en ook andere spelletjes worden tijdens de spaarzame natte dagen met veel plezier bekeken.

Nadelen van Mifi

Als we echt hoog in de bergen zijn – vaak ver verwijderd van enige vorm van een bewoonde wereld – valt de verbinding nog wel eens weg, ik kan me voorstellen dat dit in ‘dichtbevolkte’ skigebieden geen probleem is. Tevens zou de prijs een nadeel kunnen zijn, de 90 euro hebben we in dit geval gekregen, maar het toch een flink bedrag. Duurder dan de 25 euro per week op de camping al betaal ik persoonlijk graag meer voor snelheid en de stabiliteit in dit geval.
Na 3 weken is er 4 GB gebruikt en dan hebben we goed ons best gedaan. Ik ga hier vaker gebruik van maken in ieder geval!

You may also like

Leave a Comment