Tips voor Fieberbrunn en de Pillersee

door Roger
Tips voor Fieberbrunn

In de zomer van 2023 was Roger met zijn gezin een week in het prachtige Fieberbrunn in Tirol. In Fieberbrunn en in de Pillersee regio zijn heel veel activiteiten te doen, zonder dat je daar ver voor hoeft te rijden. Hieronder een aantal tips voor Fieberbrunn en omgeving die wij uit eigen ervaring kunnen aanbevelen.

Ga omhoog met de Bergbahnen in Fieberbrunn

Wij verblijven op Ferienpark Wallenburg onderaan de lokale berg in Fieberbrunn. Een paar minuten lopen brengt je onderaan gondel van deze berg. De gondel bestaat uit twee delen, wij nemen de eerste lift naar het middelstation. Hier vinden we zeer veel vermaak. We zijn nog niet boven of Hugo vermaakte zich al prima in een klimpark, terwijl Elin de verleiding niet kan weerstaan om een duik in het bergmeer te nemen. Er is ook een grote waterspeeltuin en een natuurlijk moeten we met het hele gezin een keer naar beneden suizen met lange Timoks Alpencoaster (een zomerrodelbaan).

Ga nog hoger en wandel naar de top van WildSeeLoder

Vanaf het middelstation kun je nog een lift nemen naar boven. Als je bovenaan deze lift uitstapt, heb je een prachtig uitzicht over het Pillersee dal, maar je bent nog lang niet op de top van de berg. Een geweldige wandeling van twee uur zorgt ervoor dat je écht op de top komt. Het eerste stuk klimmen (toch al gauw drie kwartier) brengt je bij de WildseeLoderSee. Dit deel is ook met kinderen nog goed te bewandelen. Vanaf het meer loop je ongeveer nog een uur behoorlijk steil omhoog om de top te bereiken. Wij lopen de beklimming door de mist en miezerregen, maar zelfs dan (of misschien wel juist daardoor) is het schitterend. Ik kan me voorstellen dat uitzicht bij mooi weer fantastisch moet zijn. Op de weg terug passeren we nog een sneeuwvlakte, wat zo’n wandeling in de zomer toch extra speciaal maakt.

Suppen op de Pillersee

Bij mooi weer kun je heerlijk een dagje recreëren bij en op de Pillersee. Het water is vrij koud om lang in te zwemmen, dus het huren van een Sup bij Sup N Fun is een goed idee. Ook als je weinig of geen sup-ervaring hebt, is dat geen probleem. De sympathieke (Belgische) eigenaar Danny helpt je in no-time op weg. Op de Pillersee is geen gemotoriseerd vaarverkeer toegestaan, dus kun je hier heerlijk rustig peddelen, zonder grote golven. Renske deelt haar plank met Elin en ik ga met Hugo het meer op en beurtelings peddelen we een stukje. Een heerlijke familie-activiteit.

Na het suppen mogen de kinderen nog even uitrazen in een funball. Als hamsters in een rad rennen ze in de opblaasbare bal over het water. In een aantal minuten zijn ze bekaf maar wel heel enthousiast over deze originele wateractiviteit.

St. Jacobskreuz

Als je tips voor Fieberbrunn opschrijft, dan mag deze niet ontbreken. Het Jakobskreuz staat op de top van de Buchensteinwand. De Buchsteinwand is met zijn 1456 meter zeker niet de hoogste berg van de Kitzbüheler Alpen. Toch heb je verbluffend mooi uitzicht over alle bergtoppen in de weide omtrek als je het St. Jacobskreuz beklimt. Bovenin het 30 meter hoge kruis zijn verschillende kamers met grote glazen wanden die je elke hoek van de Kitzbühler Alpen en daar ver voorbij laten zien. We zien zelfs onze favoriete skigebied liggen.
Je kunt ook helemaal bovenop het kruis staan, maar ons bezoek bleef door de tientallen wespen die daar rondvlogen zeer kort. Je kunt naar het kruis toe lopen vanaf het dal, maar wij kozen voor de panoramische stoeltjeslift.

Griessbachklamm

Nét buiten de PillerSeeTal regio ligt de prachtige Griessbachklamm. We maken een mooie en avontuurlijk wandeling door de kloof. Die wandeling ook goed te doen is voor (kleine) kinderen. De wandeling voert je voor een groot deel over een houten loopbrug door de kloof. Je passeert (snel) stromend water en diverse watervalletjes. Af en toe moet er een loopbruggetje worden overgestoken. Als de kinderen het warm krijgen verkoelen ze zich aan het heerlijk heldere water van de rivier.  Wij combineerden een wandeling door de Griessbachklamm met een bezoek aan de nabijgelegen Triassic Park.

Triassic Park

Bovenop de Steinplatte Waidring ligt Triassic Park. De gondel brengt je naar boven en boven vinden we een leuk aangelegd park met een Dinosaurus thema. Het is fijn voor de Hugo en Elin die overal heerlijk kunnen spelen en ontdekken, maar ook fijn voor ons omdat het uitzicht fantastisch is, en we daar in alle rust van kunnen genieten. Er is een doorzichtig uitkijkplatform waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht . Wij liepen de ‘Triassic Trail’ route van een kleine vier kilometer. Een mooie wandeling waar en passant van alles valt te leren over de prehistorie.

Pretpark Familiënland

Op nog geen 10 minuten rijden van Fieberbrunn ligt het kleine pretpark Familiënland. Hoewel het hoogseizoen is, is het park bij ons bezoek niet overdreven druk, waardoor we niet in de rij hoeven te staan voor de attracties. Over het algemeen zijn het bescheiden attracties, maar in het park is ook een heuse achtbaan en een wildwaterbaan. Onze kinderen vonden het zó leuk, dat we dit park zelfs een tweede keer -op een regenachtige middag- bezochten. Doordat er ook een gedeelte indoor is, kun je het park ook bezoeken als het eens wat minder weer is.

Zoutgrot in Familiënland

In Familiënland is een zoutgrot waar je ongeveer 45 minuten in kunt voor wat ontspanning. Het zou zou een helende werking hebben. Renske neemt de tijd om dit te ontdekken, maar de kinderen geven toch de voorkeur om nog een paar keer met de achtbaan te gaan.

Tips voor Fieberbrunn het Pillerseetal, meer informatie

Vanaf Utrecht is het 950 kilometer rijden naar Fieberbrunn. Wij maakten in tussenstop in het zwarte Woud en bleven daar overnachten, waardoor de reis veel korter leek.

PillerseeTal Card

Misshien wel het beste als je het over tips voor Fieberbrunn hebt: schaf de Pillerseetal card aan! Met deze voordeelkaart kan je gratis gebruikmaken van de kabelbanen in het gebied en heb je gratis toegang tot verschillende zwembaden, activiteiten en bezienswaardigheden. Heel fijn als je in de zomer in het PillerseeTal bent!

Tips voor Fieberbrunn

De PillerSeeTal Card is te koop voor vier of zes dagen. Alle genoemde activiteiten hierboven zijn inbegrepen met deze kaart, alleen de rodelbaan en de huur van de sup op de Pillersee niet. Bij de kaart krijg je ook een folder met nog meer tips over Fieberbrunn en de omgeving.

Verblijf in Fieberbrunn

Wij verbleven in een fijn appartement in Feriendorf Wallenburg. Een heerlijk kleinschalig vakantieparkje aan de voet van de berg in Fieberbrunn, voorzien van alle denkbare gemakken. Het park heeft een eigen zwembad en er is een restaurant aanwezig. Tel daar een prachtig bij uitzicht bij op en je hebt een toplocatie. Het vakantiepark is ook prima geschikt om te verblijven voor een wintersportvakantie.

You may also like

Leave a Comment